Brexit…. кой, кого? Кога ще разберем дали Brexit е добра идея?

Инициаторът на Brexit Boris Johnson казва, че излизането от еврозоната не означава обръщане на гръб на европейските партньори:

“Има огромна разлика между това да излезем от Европейския съюз и това да обърнем гръб на нашите отношения с Европа.”

Неговата идея е да се възроди една изгубена Англия и кралство, което да бъде суверенно. Държава, която да бъде с неотчуждаемо юридическо качество на независима държава, символизиращо нейната политическа и правна самостоятелност, висша отговорност и ценност като първичен субект на международното право; необходимо за изключителното върховенство на държавната власт и предполагащо независимост от властта на друга държава; възникващо или изчезващо по силата на доброволно изменения на статуса на независимата държава като цялостен обществен органи.

Катализаторът на напрежение за Brexit гласуването е набиращата все по-голяма популярност криза с бежанците и неспособността на Европа да се справи с този разрастващ се проблем.

Лесно е да се излезе от Европейския съюз, но връщането обратно е процес, който изисква доверие и компромиси. Към момента мнозинството от депутати и хора в Европа мислят, че Обединеното кралство е полезен партньор, но не на всяка цена.

Като резултат се създава несигурност в банковия сектор, който очаква европейските държави да се разберат за своето участие в бъдещото финансово лоби. Кой ще замести финансовите пазари на Лондон и възможно ли е това да се наложи? Тази хапка е важна, много апетитна и голяма за преглъщане само от една или две държави, което означава,че в надпреварата ще имаме първо, второ и трето място.

Коментирай