Google представят офис пашкул

Традиционните офиси биват все по-често изместени от нетипични работни помещения –  като например споделените офис пространства, за които ви разказахме наскоро. И ако тази тенденция ви е изненадала, само почакайте да видите какво ви представяме сега. Технологичният свят не спи и докато в нашата страна някои тенденции тепърва се отразяват, то в световен мащаб се задава истинска офис революция с главен продуцент не кой да е, а Google. Представяме ви бъдещето: офис под формата на… пашкул.

Наскоро Интернет гигантът Google и Massachusetts Institute of Technology (MIT) представиха съвместния си проект – пашкулоподобен (преносим) офис.

Офисите от отворен тип (т.нар. Open office) пестят разходи и благоприятстват съвместното разрешаване на задачите в работния процес, но могат да бъдат доста стресиращи, обосновават се създателите. А и въпреки желанието си, не всеки служител успява да овладее работата на фона на музика, говор и всякакъв друг шум, бихме добавили ние.  Освен, че може да спомогне за увеличаване на продуктивността, иновативният тип офис може лесно и бързо да се транформира в различно място според нужното в момента предназначение – място за разговори, зона за почивка или просто уединено кътче насред големия офис.

Този необикновен пашкул би могъл да се спуска от тавана и да се прибира обратно нагоре за секунди, без разход на електрическа или какъвто и да е друг вид енергия. Изработен е от леки, но достатъчно практични материали: 36 стъклени влакна, съчетани с гъвкав текстилоподобен материал. Те създават “движещ се скелет”, благодарение на който изобретението има цилиндрична форма и изненадваща за размерите си гъвкавост. С диаметър от около 3 и височина от около 2,5 метра, “пашкулът” би могъл да създаде нужната работна среда за до 8 души.

И ако досега въображението ви е обрисувало картина, за чиято реалност имате големи колебания, просто вижте видеото-демонстрация на пашкула-офис.

Снимка: http://www.homecrux.com

Коментирай