Коли на въздух! Възможно ли е?

Французите доказват, че да караш кола на въздух е възможно. Това звучи толкова невероятно, колкото и Хитър Петър да припича хляба си на пара.
Какво бихте си помислили, ако някой се опита да ви продаде автомобил, който да се задвижва само с въздух? Вероятно бихте си казали, че това е нищожен опит за промяна на света. В девет от десет случая бихте си помислили, че този човек е мошеник или фантазьор. Именно това обаче е направил един възхитителен човек на възраст около шестдесет години. Неговото име е Гай Негре и той твърди, че е създал автомобил, който се задвижва чрез компресиран въздух: автомобилът събира изгорелите газове от конвенционалния двигател с вътрешно горене и достига скорост от над 30 мили в час (над 48 км/ч) и може да изминава пробег от 65 мили или 104 км с еднократно зареждане, което отнема 1 минута. Най-вълнуващото за този автомобил е неговата цена. Тя започва от £3,000 или близо 7000 лв.
Тези коли могат да се задвижват само и единствено от въздух или комбинирано (хибриди) с бензинов двигател, етилов двигател, дизелов и електрически.

Коментирай