Microsoft купи Linked In за 26,2 милиарда долара

Microsoft закупи поредната компания. Вложените в Linked In средства са на стойност 196 милиона щатски долара, като крайната сума при сключването на сделката по закупуване е 26,2 милиарда долара. Идеята е закупеният продукт да се внедри във вече съществуващи продукти на компанията като Skype и Microsoft Office. От компанията успокояват потребителите, че уеб платформата няма да бъде променена из основи, както и че изпълнителният директор на Linked In Jeff Weiner ще остане на същата длъжност, за да продължи да ръководи планираните задачи, свързани с развитието на платформата (по данни на CNBC).

Това е изгодна сделка за компания, която преди това не е била известна на сцената на социалните мрежи. Сега с над 400 милиона потребители компанията прави немалка стъпка в тази посока. Погледът към този сектор (социалните мрежи) също бележи и промяната в основните планове на Microsoft, вместо да съсредоточават усилията си само в изграждането на програми и софтуерни продукти, с които вече са световно доказани. Плановете им за бъдещето са да преместят бизнеса си на напълно внедрима облачна система, за да променят образа си.

Сключената сделка между Microsoft и Linked In е изгодна и за двете компании. Microsoft ще позволи на Linked In да се развива извън естествения софтуерен бизнес, с който се занимават в момента. От друга страна, Linked In ще даде на Microsoft възможност да разширят техните платформи в повече социални арени.

Коментирай