Нов писък в колоезденето! Трансформърс или просто велосипед?

От както свят светува хората винаги са търсили най-доброто, а това обикновено значи най-качественото, най-красивото, най-евтиното, най-практичното. Тези качества обаче рядко се събират едновременно в един продукт. До сега.

Нова start-up идея със своя продукт “cyclotron bike” e на път да сбъдне всички тези човешки желания. Е, може би не всички, тъй като цената за момента или иначе казано на зелено е 2599$ или с 400$ по-евтино от стандартната цена. Компанията, създала прототипа, впечатлил милиони в интернет пространството, към момента събира капитал чрез Start-up акселератора kickstarter за производството на своя продукт.

Колелото представлява монолитна рамка, изработена от карбонови влакна и джанти, на които им липсват традиционните спици. Веригата е скрита в рамката, за да придава по-изчистен вид. Колелото е снабдено с литиевойонна батерия, която може да захранва всичко по колелото в продължение на осем часа, без да използва вграденото динамо. Интересно е, че колелото няма нужда от километраж и други устройства, тъй като то се свързва с вашия телефон (съвместимост с Android и IOS), чрез който можете да сменят осемнадесетте скорости и за да регулирате светлините. Всички светлини сthe-cyclotron-bike-kickstarter-13-970x546-cа свързани със фотодиодни сензори, които се задействат на база на околната среда.

Освен всички електрически джаджи, с които ще разполага Cyclotron cycle, той ще има и аксесоари за добавяне – например кошница за пазар. Те ще се монтират за вътрешната част на джантите и единствено ще свалят центъра на тежест, което ще направи колелото по-стабилно.

Знаем, че към момента е честа практика такива прохождащи компании да намират финансирането си от различни финансови и нефинансови институции. За своето финансово или друго участие при създаването на компанията, те получават процент от нея. Въпреки различните условия, на които може да се изгради споразумението с тези компании, в общия случай това е полезно и за двете страни.