Умни очила ни позволяват да покажем гледната си точка

Преносим компютър със собствен процесор, дисплей и мрежови достъп

Компанията Vuzix е една от онези, които произвеждат онова, което потребителите определят като  “най-новите технологии”. Тези технологии, както много, с които сме се сблъсквали до момента, също са инспирирани от големия екран. Умните очила са луксозна джаджа, която обаче не е само някаква префърцунена и абсолютно ненужна играчка, с която всеки би могъл да се покаже. Тези очила всъщност са преносим компютър с вграден процесор и дисплей. Имат възможността да записват видео и в същото време да прожектират куп допълнителна информация. Също така могат да се свързват към безжични интернет мрежи и да се възползват от голям асортимент онлайн приложения. Много от тях са вече съществуващи такива, например приложения за преглед на видео материали, използване на навигация, социални мрежи, преглед на съобщения. Освен за развлечение, те могат да бъдат използвани и професионално в различни сфери като производството, дистанционна работа, дистанционна долекарска помощ и други.

Тези, както и всички останали смарт очила на пазара, са напълно съвместими с Android, което допълнително увеличава възможностите им. Можете да провеждате видео разговори, в които да показвате вашата гледна точка и да наблюдавате събеседника си в очите.

Въпреки всичките си възможности, умните очила имат дълъг път да извървят, докато се докажат на пазара, тъй като има потенциална опасност от създаване на хаос по пътищата, по същия начин, по който в момента  увлечението по лова на покемони застрашава пешеходци по цял свят. Съвсем уместен в случая е изразът, че ще видим какво ще стане с този проект.

Коментирай