Връзката между зрителя и екрана

“Момичетата Гилмор” 

Като нормални човешки същества всички изпитваме емоции. Независимо дали те са свързани с нещо в личния ни живот, живота на приятел, живота на персонаж в книга или на такъв във филм. Всички имаме любими актьори, защото са изиграли запомняща се роля, която е успяла да ни докосне.

Точно такива са и ролите на момичетата Гилмор от едноименния сериал. Лорелай и Рори Гилмор са майка и дъщеря. Те са най-добри приятелки и са вечно заедно. Сериалът ни въвежда в живота им, като същевременно, и неусетно, ни въвлича в омагьосващото рутинно спокойствие в малкото градче Старс Холоу. Вълнуващо е как толкова много съдби, мечти, тревоги и любов са събрани в един сериал.

Разбира се, не мислете, че всико е мед, шоколад и розови очила! Всеки има грижи и проблеми, нали? А защо в това число да не са и нашите момичета? Проблемите на двете момичета никога не свършват и, може би, това ги е изградило като хората, които виждаме в сериала.

Всичко започва от непокорната Лорелай, която от малка мрази родителите си и всячески се опитва да им се противопостави. Когато е на 16 години забремнява. Бяга от дома си, напуска училище, намира работа и подслон в страноприемница. Лорелай прави впечатление с външността си и с острия си език. Никога не се колебае, когато нещо трябва да се каже. Но ако трябва да се каже, така че да не нарани някого, то тя е човекът. Чувството ѝ за хумор е легендарно. Дори повече и от манията ѝ по кафето. С много любов и пот на челото Лорелай успява да отгледа умната и талантлива Рори.

Важни новини от изминалата 2016 година са, че има заснети и излъчени в NETFLIX нови четири епизода, които са “една година от живота на момичетата”. Всеки епизод е различен сезон и представя познатата ни атмосфера. Тези епизоди са като официално сбогуване с вярната публика.

Така че това е, което може да се каже за сериала без да издавам пикантни подробности. Двете момичета са страхотен пример за това колко ниско можеш да паднеш и как само облаците са препятствието ти към успеха. Ако харесвате комедии, но не точно, това е сериалът за вас. Ако харесвате драма, но не точно, това е сериалът за вас. Ако си падате по романтика, но не точно, това пак е вашият сериал. А ако харесвате всичко изброено, то какво чакате? Има цели седем сезона, които Ви чакат да се влюбите в тях!

 

Автор: Габриела Докова

Коментирай