VW има намерение да възкреси с електричество култовия хипи бус

Може би сте попадали на върлуващите в интернет слухове за повторна поява на хипи буса на VW – любимият на поколения американци мултифункционален бус, превърнал се в символ на приключенията и пътешествията. Той присъства на големия и малкия екран, дори и в анимационни продукции. Производственият директор на VW д-р Хаинц Якоб потвърждава, че компанията VW всъщност работи по създаването на електрическа версия на класическия кемпер.

През годините се забелязва доста активно търсене и не чак толкова голямо предлагане на тези бусове в големи сайтове за продажба на използвани автомобили. Именно тази тенденция кара много хора да се чудят защо компанията VW не е предприела стъпки за произвеждането му. През 1950 г. в Германия се произвежда първият брой, а през седемдесетте производството му се изнася в Бразилия, тъй като бусът не успява да покрие немските изисквания за сигурност.  През 2013 г. производствената линия спира да работи и в Бразилия, тъй като не може да покрие бразилските изисквания за ABS система и наличието на по-голям брой еърбеци.

Въпреки тези проблеми, от които зависи производството, от VW са категорични, че ще възродят тази емблема. Смятат да я представят с по-модерена визия и я направят по-надежден автомобил. Пак според д-р Хаинц Якоб има няколко основни неща, които да се спазят, за да се съхрани идентичността на буса и характерният му образ. Такива са широчината на задната греда, кутийчестата форма на централната секция, запазването на минимална издаденост на предната част и много късото разстояние между предната колона и предния прозорец.

Коментирай