На фен събитие в Лондон авторката на Хари Потър Джоан Роулинг обяви, че филмите „Фантастични животни и къде да ги намерим“ няма да са три, а пет. Тя сподели, че винаги е знаела, че филмите ще са повече от един и вече има подготвени сценарии за четири от тях. Това е нейният дебют като филмов сценарист.

Първият филм от поредицата ще се появи на големия екран на 18-ти ноември. Режисьорът е Дейвид Йейтс, който режисира и последните четири Хари Потър филма. В главната роля е носителят на Оскар – Еди Редмейн. Той играе Нют Скамандър, който е британски експерт по магически създания. По време на околосветска екскурзия за изучаване на фантастичните животни, той се озовава в Ню Йорк. Там несъзнателно мъгълът (човек, който не е магьосник) Джейкъб Ковалски отваря магическия разширен куфар на Скамандър и пуска на свобода странни и опасни животни. Магизоологът трябва да успее да ги събере с помощ от нови приятели, преди магическия свят да бъде разкрит.

Този и предстоящите филми са част от Хари Потър вселената, но действието се развива много преди Хари да се е родил – през 20-те години на 20-ти век. Нют Скамандър обаче е индиректно свързан с Хари – той е автор на един от учебниците му (със същото име като филма), споменат в „Хари Потър и философският камък“. През 2001 година Джоан Роулинг публикува учебника с бележки по страниците, написани от Хари, Рон и Хърмаяни.

В чест на излизането на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ авторката също даде повече информация за магическото общество в Америка на сайта pottermore. Можете да прочетете за магическия конгрес на Америка, за историята на местното магическо училище “Илвърморни” и ествествено да проверите в кой Илвърморни дом сте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *