Бъдете в хармония с природата навън и “разлистете” съзнанието си с нашите предложения за книги, които вдъхновяват, умиротворяват и освежават. Избрали сме за вас 5 позитивни заглавия, които да придружат пролетта ви, защото знаем, че по-дългият ден значи повече време за четене.

„Дългият път към една малка, ядосана планета”, Беки Чеймбърс

Тази книга ще ви остави усмихнати и развеселени. Сюжетът крие в себе си един истински културен експеримент. Приканвам ви да се превърнете в тестови обекти и гарантирам положителния резултат.

Галактическата картина ни разкрива един пренаселен космос, жужащ като кошер и населен от различни видове. Мястото на човека е малко и незначително, грандоманията и величаеното на хомосапиенс са само космически прах сред разнообразието от видове, много от които са далеч по-напреднали и много по-симпатични от земните човеци. „Пътешественика” е кораб с междурасов екипаж, който пробива дупки в подпространството, които служат за транспортни коридори между много далечни точки на вселената. Сюжетът се разтяга из дългия път към една малка, ядосана планета, която е следващото местоназначение на „Пътешественика”.

„Добрият късмет на момента“, Матю Куик

Това е книга за добротата въпреки ръбовете на съдбата, за самотата въпреки хората и за борбата въпреки болката. „Добрият късмет на момента“ ни поднася уверението, че нещата се случват тогава, когато им е времето и макар често „кога“ да не зависи от нас, „как“ да изберем да се случат е изцяло в контрола на нашите мисли. Матю Куик ни дава учебник по доброта и човечност. Дава ни принадлежност към Вселената, към нещо по-голямо и важно от нас самите, което ще заличи малките злободневни нещастия, ще придаде смисъл, където ни липсва. Инструктира ни как да се спасим сами и къде да търсим утеха.

“В очакване на Боджангълс”, Оливие Бурдо

Прекрасна история за лудостта и любовта, които, няма какво да се лъжем, винаги вървят ръка за ръка. Разказ на един син, съшит от спомените за необикновните му родители и предаден с френски шик и елегантност. “В очакване на Боджангълс” ни кара да повярваме в безмерното щастие, във възможните вълшебства. Животът е един безкраен празник, а тази книга е зарята на тържеството – ярка, пъстра и магическа. Текстът има мелодия и тя е песента „Мистър Боджангълс” на Нина Симон.

“Когато изпратим деня”, Пиер Мейлак

Прекрасен сборник, “Когато изпратим деня” е идеален избор за посрещане на пролетта.  Пиер Мейлак предлага палитра от истории, в чиито ярки цветове действителност и фантазия се смесват и размиват в нежно единение. Пъстротата на разказите изпъква още в анотацията: “Мъж не може да преживее раздялата с любимата си и намира спасение във въображението. Жена получава новината за внезапната смърт на съпруга си и … радостта й е безгранична. Син заминава на среща с миналото на смъртно болния си баща. “

“Кривата на щастието”, Иво Иванов

Думите са малко, за да опишат историите, които Иво Иванов разказва, и бледнеят пред силата на този сборник. Героите му се истински, а спортите им постижения – съвсем действителни. Иво Иванов успява да ги предаде по такъв начин, че да убеди читателя, че всичко е възможно, впечатлявайки не само любителите на спорта с елегантния си изказ и интелигентния си стил.  Тази книга идва с рецепта: няколко истории на ден за по-щастлив живот. Посланията, които авторът вмъква между редовете, без преувеличение притежават силата да облагородят обществото, усъвършенствайки неговите елементи. “Кривата на щастието” ще ви направи не само по-щастливи, но и по-добри и по-смели.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *