Издателство „Сиела“ не изневерява на стила си и отново предлага промоционални условия по случай 3 март. Вземете четиво с  50% отстъпка, а ето и кои заглавия не бива да пропускате:

„Жената на посланика”, Дженифър Стайл

Анонсът на корицата предполага, че това е книга за майчината любов, която не може да бъде победена.И това е така, но в романа има много повече застъпени теми – за свободата на жените и за липсата на такава в арабските страни, за правилните постъпки и сериозните последствия, за могъществото на изкуството и мястото му в живота, за красотата на любовта във всичките ѝ форми, за приемането на собствената личност, за пътуването и познаването на света, за коварството в политическите игри.

„Жената на посланика” е роман, който подтиква към размисъл; роман, който оспорва всякакво превъзходство на половете, религиите и едностранчивия морал.

„Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“, Фредрик Бакман

Бакман пише топло за човешки неща. Обичайно литературата и изкуството се откъсват от нормалното, битовото, за да описват необичайни приключения на необикновени герои; сюжети, които със своята динамика и невъзможност за случване пленяват читателя и се превръщат за него в стремеж, в невъзможен мираж, в трескав копнеж за нещо забележително, което да се случи в обикновеното „днес“. А Бакман пише за обикновените неща, за обикновените хора, пише за мен, за вас, и показва, че животът е начин на възприятие, че се случва повече във въображението, отколкото наистина. Учи ни как да направим специални моментите, които имаме, как да обичаме хората в живота си и как да направим герои от себе си.

Детски и домашни приказки, Братя Грим

Приказките никога няма да излязат от мода. Всеки от вас знае адаптираните приказки на Братя Грим и пази някое изпокъсано томче у дома. Но какво знаете за оригиналните приказки, които братята са събирали? Колко добре познавате самите Якоб и Вилхелм, превърнали се в емблема? Това е колекционерско издание, което разкрива приказките такива, каквито са били в оригинал и дава на читателя множество пояснителни бележки и биографични сведения за братя Грим. Естетическото удоволствие се увеличава и от прекрасните илюстрации, които завършват текстовете. А приказките не винаги са за деца…

„Пилето“, Уилям Уортън

Още една класика оживява в ново издание. Научете се да летите с „Пилето“ на Уилям Уортън и познайте тънките нишки на свободата и лудостта, две величини, които сякаш са неразделни.

“Оставих те да си отидеш”, Клеър Макинтош

Едно дете е мъртво след трагичен инцидент с кола, а шофьорът е избягал от мястото на злополуката. Сърцето на една майка е разбито и някой трябва да си плати за това. Инспекторът, който трябва да помогне на справедливостта да възтържествува, е Рей Стивънс – опитен полицай, който вярва, че може да направи света по-добро място.  Класически трилър, чиято сюжетна развръзка обаче изпъква и не се размива сред спомените за останалата жанрова литература. Книга, която поставя някои неудобни истини ребром, но без да натежава. „Оставих те да си отидеш” е увлекателен роман, който съблазнява с динамичен сюжет и крие неочаквана емоционалност между страниците си.

„Стъкленият похлупак“, Силвия Плат

Естър е талантливо момиче – печели стипендия в престижен университет и е стажант редактор в голямо списание в Ню Йорк. Тя има живот, който е мечта за много девойки. Но вместо да е щастлива,  Естър попада в капана на депресията. Последствията са кошмарни, емоционалният свят на Естър се срива, а по онова време липсва адекватно лечение и помощ. „Стъкленият похлупак“ е модерна класика, а неумението да усетим щастие е проблем, който хвърля сянката си и днес.

„Кървавата шапчица“, Анджела Картър

Анджела Картър предоставя нов ужасяващ прочит на познатите приказки. Заглавия като „Червената шапчица“, „Синята брада“ и „Котаракът в чизми“, познати от детството, се превръщат в зловещи приказки за възрастни.

Пропоръките на „Четиво“  от есента са все още валидни, защото за хубава книга никога не е късно, така че прегледайте и тях 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *